Milyen kiadásokkal jár egy webáruház indítása?A webáruházas vásárlás már a vírushelyzet előtt is nagyon népszerű volt, azonban a vírushelyzetnek köszönhetően soha nem látott magasságokba jutott el, minden eddiginél többen vásárolnak online. A kereslet megnövekedésének köszönhetően egyre többen vannak, akik webáruházat szeretnének indítani. Megmutatjuk, hogy milyen kiadásokkal kell számolni egy webáruház elindítása esetén.

Először is érdemes különválasztani a webáruházzal kapcsolatos és a vállalkozással kapcsolatos költségeket, ha még nincs vállalkozásod, nincs raktárkészleted, akkor magasabb költségekkel kell számolnod.

Webáruház indításakor az első kérdés a bérelt vagy a saját webáruház közötti választás. Bérelt webáruház havi pár ezer forintból elindítható, ha saját, egyedi webshopot szeretnél, akkor 100-120 ezer forinttól kezdődnek, a felső határ pedig attól függ, hogy milyen funkciókra, tulajdonságokra van szükséged.

A webshop elkészítési díján kívül a következő költségekkel érdemes még számolni. A https tanúsítványért általában plusz díjat számolnak fel, ennek pára évente 4-5000 Ft-ra tehető. Szintén éves díj a tárhely díja. A tárhely ára attól függ, hogy mennyi adatot szeretnél a tárhelyen tárolni. Általában a képek azok, amik megnyomják a tárhely méretét.

Ha bankkártyást fizetést szeretnél webáruházadba, akkor ennek is plusz költségei lesznek.

Ha marketingre is szeretnél költeni, amire valószínűleg szükséged is lesz, akkor a hirdetések költségeivel is számolni kell.