Mitől függ a weboldal készítés ára?Ha honlapot tervezel készíttetni, akkor egy gyors internetes keresés után láthatod, hogy a néhány tízezer és a több százezer forint között szinte bármilyen összegbe kerülhet a weboldal. Mutatjuk, hogy mitől függ a weboldal készítés ára, milyen tényezőket kell figyelembe venni, amikor a kiadásokat, költségeket akarod meghatározni.

Az első kérdés, hogy sablon vagy egyedi weboldalt szeretnél-e magadnak. A sablon honlapok olcsóbbak és gyorsabban elkészülnek, de cserébe nem egyediek, könnyen előfordulhat, hogy viszontlátod a saját weboldalad másoknál is, ezt pedig érdemes elkerülni. Az egyedi weboldalak saját, személyre szabott kinézettel készülnek. Ez azonban drágább, mert a kinézetet meg kell tervezni, majd pedig le is kell programozni.

Szintén sokat számít a honlapkészítés áránál, hogy milyen funkciókra van szükséged. Egy 3-4 szöveges oldalból álló weboldal jóval olcsóbb lesz, mint pl. egy olyan honlap, amely vállalati rendszerrel van összekötve, vagy extra funkciókkal van felszerelve.

Nem csak extra funkciók, hanem extra szolgáltatások is hozzájárulnak a weboldal készítés árához. Szükség lehet pl. logó készítésre vagy arculattervezésre is a honlapkészítés mellett, melyeket szintén meg kell fizetni.

Különösen nagyobb weboldalak esetén lehet viszonylag nagyobb kiadás a tartalomfeltöltés ára. Ha tartalomfeltöltéssel együtt szeretnél egy nagyobb honlapot készíttetni, mindenképpen mérd fel, hogy a honlapkészítés árában benne van-e a tartalomfeltöltés is.