Autómosás száraz gőzzelA környezettudatosság egyre több ember mindennapjaiban kap nagyon nagy szerepet. Sokan vannak, akik ügyelnek arra, hogy amikor tehetik, akkor környezettudatosan éljenek, töltsék el idejüket. Ezt több szempontból is meg lehet tenni a mindennapok során, az egy ilyen tevékenység az autómosás.

Autó tisztításakor általában elég sok vizet elhasználunk, valamint tisztítószert, vegyszert is használunk. A víz használattal a természetes erőforrásokat „pazaroljuk”, a vegyszerekkel pedig a környezetet szennyezzük. Van azonban egy természetes, öko megoldás, az autómosás száraz gőzzel.

A száraz gőzös technológia lényege, hogy olyan száraz gőzzel történik az autómosás, amelyben nincsenek folyadékrészecskék. Ez elsőre elég ellentmondásos lehet, hogy hogy lehet ilyen módon autót mosni, de kiválóan tisztító megoldásról van szó. A száraz gőzt általában 110 fokon használják, és magas nyomással „lövi” ki a gőztisztító gép. A száraz gőz jellegzetessége, hogy fellazítja a szennyeződéseket az autón.

Ugyan ehhez a technológiához is vizet kell használni, jóval kevesebb kell azonban, mint a hagyományos autómosás során. Egy átlagos, száraz gőz technológiával történő autómosás 4-5 liter vízzel megoldható. Összehasonlításként, próbáljunk meg 4-5 liter vízzel lemosni egy autót, nagyon nem fog menni. A vegyszereket, mosószereket is el lehet felejteni, nem ezek végzik ugyanis a tisztítást, hanem maga a száraz gőz.