A purhab szigetelés ára és értékeA különböző szigetelési megoldások közül sokan a purhab szigetelésről azonnal lemondanak, amikor meghallják, hogy az ára magasabb, mint amennyit a hagyományos szigetelési megoldásokért fizetni kell. Ha azonban nem csak a feltüntetett árakat hasonlítjuk össze, hanem közelebbről is megvizsgáljuk a lehetőségeket, akkor ár/érték arányban gyakran a purhab szigetelés a legjobb megoldás.

Először is vegyük magukat az általában megjelenített árakat. Ezek az árak kizárólag a szigetelési munkálatokra, anyagokra vonatkoznak. Hagyományos szigetelési megoldásoknál azonban rengeteg egyéb tényezővel is számolni kell. Az egyik ilyen tényező a tartószerkezet megerősítése. Több szigetelési megoldás elkészítése jelentősen megemeli a tartószerkezetre, tetőszerkezetre nehezedő súlyt. Előfordulhat, különösen régi épületek esetén, hogy a szerkezet nem bírja el a megnövekedett súlyt, meg kell erősíteni. Ennek a költségeivel is számolni kell, ugyanis jelentős tételekről lehet szó az anyagot és a munkadíjt tekintve is. Purhab szigetelésnél nincs ilyen probléma, köszönhetően a kis súlynak.

Nem csak építésre lehet szükség, hanem akár bontásra is. A purhab szigetelést a szórási technológiának bármilyen, bármekkora helyekre be lehet juttatni. Hagyományos szigetelések esetén azonban lehet, hogy le kell bontani bizonyos részeket a szerkezetből, át kell alakítani, hogy a szakemberek odaférjenek szigeteléskor.