A klímaszerelés árának összetevőiA rekordokat döntögető nyári melegben rengetegen vannak, akik számára a klíma vásárlása jelenti a megoldást a hőség elviselésére. A klímaszerelés, klíma telepítés azonban nem olcsó mulatság, nem árt, ha tisztában vagy azzal, hogy milyen összetevői vannak a klímaszerelés árának.

A költségek jelentős részét természetesen maga a klíma készülék, annak kültéri és beltéri egysége fogja adni. Az eszköz ára függ a márkától és a teljesítménytől is, valamint, ha olyan extrákat szeretnél, mint pl. a fűtési lehetőség vagy a wifin keresztüli vezérelhetőség, akkor azokat is pluszban meg kell fizetni. A klíma berendezés mellett számos egyéb költséggel is számolni kell. Mindenképpen lesz munkadíj, ugyanis klímát csak regisztrált szakember szerelhet be, esély sincs arra, hogy saját magadnak szereld be a klímát, és így megspórold a munkadíjat.

A klíma szerelés általában egy alapdíjjal rendelkezik, főleg akkor, ha az a cég fogja beüzemelni az eszközt, akitől a klímát vetted. Előfordulhatnak azonban az alap szerelési díjon kívül plusz költségek is.

Plusz költségek általában akkor jelennek meg, amikor olyan helyre kell felszerelni a klímát, hogy az alapárba foglalt csöveknél, vezetékeknél többet kell felhasználni. A legnagyobb növekedés akkor fog jelentkezni, ha réz csőből kell a megszokottnál többet felhasználni, ugyanis a rézcső ára elég magasnak számít.