Tippek szélvédő jégtelenítéséhezA téli hidegek az autósok indulását is megnehezítik, ugyanis rendszeresen befagynak a szélvédők, fagyos szélvédővel pedig nem lehet útnak indulni, mert ha nem lehet rendesen kilátni, az balesetveszélyes. Lássunk néhány tippet, amivel gyorsan lehet jégteleníteni a szélvédőt.

Első lépésként a legjobb, amit tenni tudunk, az a jégoldó használata. A jégoldó spray több szempontból is kiváló, először is gyorsan felolvasztja a jeget, és emellett az újrajegesedést is meggátolja. Ezzel egy időben az autót is érdemes elindítani és a fűtést bekapcsolni, hogy minél előbb melegedjen át az autó, ez is segíti a gyorsabb olvadást.

A jégoldó mellett/helyett segít a jégkaparó is. Ha jégoldó után használjuk, akkor olyan nagyon már nem kell kaparni, hanem csak a szélvédőről kell vele lehúzni a fellazult, felolvadt jeget. Ha jégoldó nélkül használjuk, akkor kicsit nehezebb dolgunk lesz, de kisebb fagyok esetén így is pár perc után indulhatunk is a dolgunkra. A jégkaparás viszont nem gátolja meg az újrajegesedést, így ilyenkor fontos, hogy belülről is melegítsük egyből az autót.

Amit viszont semmiképpen se csináljunk, az a meleg víz használata a jégtelenítéshez. Ez elsőre jó ötletnek tűnhet, azonban a hőmérséklet-különbség miatt a szélvédő megrepedhet, összetörhet. Ha pedig hideg vízzel próbálkozunk, akkor az megfagyhat, és csak plusz jeget kell utána eltávolítanunk emiatt.