FIAN KONCEPT

KÖSZÖNTÜNK A FIAN_logo_kicsi KONCEPT WEBOLDALÁN

A FIAN Koncept két kulturális ajándékboltot üzemeltet a budai várban a Fortuna u. 18. és az Úri utca 26-28. szám alatt.

Jelen pillanatban mintegy 80 kortárs designer, iparművész egyedi, vagy nagyon kis szériás termékei kaphatók és tekinthetők meg a FIAN Koncept boltjaiban, akiket hosszas kutatás során illesztettek a koncepcióba a bolt megálmodói.

A bolt kínálata alternatívát kínál az oly sok helyen megjelenő, nem jól értelmezett magyarországi emléktárgyak világában.

Alapkérdésünk: miért is ne lehetne az eredeti népművészeti elemek újraértelmezett megjelenítésével magas minőségű, ipar- és képzőművészek által készített alkotásokat az ajándéktárgy/emléktárgy kategóriában kínálni a turistáknak? Miért is ne vihetne haza emlékbe egy limitált szériás kiadású, magyar grafikus által készített nyomatot? Esetleg egy egyedi designer-ruhát, táskát, sálat?

Társadalmi elkötelezettségünk a sérültek és a nehéz sorban élők iránt is megmutatkozik. Olyan, mára divatmárkává vált kezdeményezések mellé álltunk, mint az Autistic Art, az Igazgyöngy művészeti iskola, vagy a csak a FIAN-ban kepható Romani design termékek. Az egyik és legfontosabb szempont, amit a tervezőknek és a FIAN Konceptnek is szem előtt kell tartania: a magas tervezői és kivitelezői minőség, valamint az a cél, hogy csak magyar tervező, döntően magyar alapanyagokból készült tárgyai legyenek a kínálatban.

A FIAN Koncept mára egy jelentős budapesti design rendezvényhelyszínné vált. Évről-évre részt veszünk a rangos hazai Design héten. Elkötelezettségünk és ismertségünk a hazai tervezők, designerek körében ma már megkérdőjelezhetetlen.

Mentés