PIROSHKA – hagyomány, ami szíven üt

Nagy örömünkre szolgál, hogy a FIAN eredeti koncepciójához illeszkedő, új márkát, a Piroshkát köszönthetjük boltunkban. A  Piroshka a hagyományos kézműves textil és a korszerű, viselhető öltözékek világát hozza Fortuna utcai showroomunkba. A márka ösztönzi a hagyományos kézműves manufaktúrák és népművészek együttműködését. Szemléletmódjában rettenetesen erős a regionális termelés és a fenntartható gazdaság ösztönzése.

A márka első, bemutatkozó terméksora – a HEVESI kollekció – ötvözi a kelet-európai hagyományt és folklórt a városi divattal, és ezáltal egy új kontextusban serkenti a kulturális párbeszédet.

A márka megálmodója, Hegedűs Anna Berlinben él, ott született, de sokat gyerekeskedett Magyarországon. Ez az örökség folyamatosan elkíséri, egyfajta romantikát és érzékenységet hozva magával Berlin nagyvárosi, multikulturális világába.

A HEVESI kollekció a hagyományos magyar szövet és a palóc formavilág összekapcsolása. A tervező a kollekciót a Hevesi Népművészeti és Kézműves Szövetkezettel közösen álmodta meg.

Mentés

Mentés

Mentés

Related Posts

Comments are closed.